Yoga voor hardlopers

Yoga optimaliseert je looppresentaties

Flexibiliteit, duur- en uithoudingsvermogen zijn begrippen waar elke beginnende- of gevorderde loper mee te maken krijgt.

Zowel voor de beginnende- als de gevorderde loper is hardlopen een proces van groei. Het geleidelijk aan opbouwen van ons duur- en uithoudingsvermogen alsook de flexibiliteit van ons lichaam. Om te groeien is het belangrijk onze stijfheid en vermoeidheid te overwinnen.

Mijn ervaring, uw steuntje in de rug!

Een steuntje in de rug helpt daarbij. Zowel in de opbouw van uw lopersactiviteiten, als in de groei naar meer lichamelijke flexibiliteit. Door te blijven oefenen optimaliseren en stimuleren wij onze hartslag en bloedsomloop en verbetert de conditie.
YOGA is de ideale manier om onze stijfheid te overwinnen. Door de gewrichten los te maken, standvastig en ritmisch in harmonie met je ademhaling, verbeter je de bloedsomloop en zullen de spieren inspelen op de lichamelijke veranderingen. Banden en pezen worden voorbereid op het strekvermogen en leren om te gaan met kracht, inspanning en pijn. Ook je energieniveau neemt snel toe.

Yoga leert je ook bewust om te gaan met je adem en stemt de ademhaling af op je lichaamsbouw waardoor je – zowel fysiek als mentaal – ontspant.
Uiteindelijk verbetert de loopprestatie.

Ik ondersteun je graag!

Als gediplomeerd yoga en – sportlerares en ervaren loopcoach, bied ik zowel beginnende als gevorderde lopers ondersteuning, tips en adviezen die je nodig hebt voor een regelmatige en gezonde groei van jouw prestaties te komen. Naast mijn loopactiviteiten geef ik yogalessen om een gezonde combinatie te bieden van lichamelijke inspanningen en geestelijke ontspanning.

Wilt je meer weten over mijn yoga- en bewegingslessen kom dan op

Maandagavond: 20.15 – 21.15 (nog niet gestart)
Donderdagavond:  20:00 – 21:00 (indien interesse ook om 18.45 uur)
ook welkom als je geen hardloper bent.

Yogapraktijk Tanja Thuijs in gezondheidscentrum “De Boog” Roermond
mail: petra@vipp-midden-limburg.nl of bel: 06-21166532 voor een afspraak

Met vriendelijke groet en graag tot gauw

Petra van Tongeren