Hatha yoga Tanja Thuijs

Een weldaad voor lichaam en geest

Hatha yoga lessen

De yogalessen die worden aangeboden in mijn praktijk zijn de Hatha yoga (westerse vorm)
Je schakelt af door middel van yoga,- adem,- ontspanningsoefeningen.
Yogalessen zijn lichaamsoefeningen (asana’s), die staand, zittend en liggend worden gedaan. We sluiten de oefeningen af met een eindontspanning. Als het goed is ga je heerlijk ontspannen de deur uit.

Spieren

Yoga is het rekken en strekken van de spieren. Je werkt met spanning en ontspanning. Er wordt aandacht geschonken aan een juiste ademhaling.  Dat invloed heeft op het hele lichaam:  je spieren,- inwendige organen, stoelgang, gespannenheid, hoofdpijn en slecht slapen. Rug-, schouder- en nekklachten kunnen door yoga oefeningen minder worden of verdwijnen.  Ook cursisten die tegen een Burn-out aan zitten of zelfs erin zitten hebben baat bij yogalessen. Maar ook al ben je kerngezond, yoga is een weldaad voor lichaam en geest.

Ademhalingsoefeningen

Er worden ook ademhalingsoefeningen gegeven die invloed hebben op spanning (stress), hoge- en lage bloeddruk. Het lichaam krijgt zo meer zuurstof.

Core stability

Met core stability bedoelen we het optimaler evenwicht tussen spieren en skelet achter/voor boven/beneden en zijwaarts van de romp. Daardoor aard je beter en sta je vitaler in het leven.  Een goede core stability is essentieel bij nek,-schouder en hoofdklachten.

Mijn beste advies is: probeer eens een gratis yoga les uit en kijk hoe jouw lichaam hierop reageert. Iedereen kan aan yoga meedoen, want jij bepaalt zelf hoever je in een houding kunt komen. Denk eraan Hatha yoga is geen acrobatiek, je doet wat je kunt. Is er een oefening bij die je niet kunt uitvoeren dan krijg je een andere oefening aangeboden.

Yogapratijk Tanja Thuijs te Roermond

Aanmelden via onderstaand formulier