Aangepaste Hatha yoga les

Mijn motto is: ga nooit over je grenzen!

Aangepaste Hatha yogales

Tanja geeft ook aangepaste yogalessen.
Mensen met minder fysieke mogelijkheden kunnen hieraan deelnemen. Jong en oud. Leuk om te zien dat ik ook genoeg 70 plussers op de les hebt.

Twijfel je? Kom in allebei de groepen eens meedoen en beslis dan wat goed voor jou is.

Op dit moment is er een aangepaste les op dinsdag en woensdagmorgen van 10.45-11.45 uur.

Aanmelden kan via onderstaand formulier

  Ervaringen

  Nadat ik begin dit jaar vanwege lichamelijke klachten de lessen bij Tanja moest stopzetten, (ze had al vaker geadviseerd om in een aangepaste groep mee te doen,) heb ik na de vakantie de yoga weer opgepakt. Ik ben blij dat ik weer ben begonnen al is  het met een wat rustiger programma, waar ik in het begin een beetje moeite mee had. Kan het iedereen aanraden.

  J.H.

  Waarom May mee doet in dit uurtje.

  Dinsdagmorgen,
  Vandaag heb ik er zin in want het is weer tijd voor mijn yoga-uurtje, heerlijk.

  Ik volgde al een hele tijd “gewone” yoga lessen en deze deden me erg goed. Toen kreeg ik echter een burn-out, gevolgd door de mededeling dat ik reuma had. Dit was even slikken natuurlijk, toegeven dat je niet meer alles kunt wat je eerst wel kon.

  Ik wou echter niet bij de pakken neer gaan zitten en zeker niet mijn yoga opgeven. Ik las toen op internet over de “aangepaste” yogalessen van Tanja. Zou dat iets voor mij zijn? Ik volgde een proefles en was meteen verkocht, dit was voor mij de oplossing. Op mijn eigen manier bezig zijn met mijn lichaam en geest, zalig. Dit betekent ook dat ik soms, op aanraden van Tanja, een oefening iets anders doe dan de rest van de groep.

  We hebben een hartstikke gezellige groep en we voelen elkaar goed aan. Of we nu de oefeningen op een stoel, bankje, kussen of gewoon op de mat doen, het maakt allemaal niets uit, wij zijn lekker bezig.

  Als ik begin lijkt mijn hoofd net een opgeblazen ballon, vol met gedachten. Ik ga me concentreren op mijn ademhaling, doe de meeste oefeningen met de ogen dicht en langzaam loopt de ballon leeg. Op het laatst is er de eindontspanning, Tanja leest nog iets voor ter overdenking, er volgt hele rustige muziek en ik ben helemaal ontspannen, vrij van gedachten en helemaal in het hier en nu.

  Jammer het uurtje is weer voorbij, ik zie uit naar de volgende week. Ik kan iedereen aanraden om dit ook eens te proberen, mij heeft het heel veel goeds gebracht en ik wil nog lang niet stoppen.

  Groetjes en misschien tot ziens, May.

  Waarom Ans mee doet in dit uurtje

  ENERGIE…..in eigen LIJF
  Ruimte maken in je lichaam kun je zelf. Door een goede ademhaling bij het strekken van je spieren, voel je meer zuurstof in je lichaam stromen. Bij de uitademing laat je de aangespannen spieren los. Zoveel mogelijk spiergroepen worden aangesproken van top tot teen .In een rustig tempo links en rechts, het lichaam is aan het ontwaken. Zelf ontdek je je eigen grenzen.

  Door de geleide yoga-oefeningen is dit uur , puur voor mezelf. ’s Avonds heb ik nu een vast uur, maar het leven is zo afwisselend , dat ik vaak mijn toevlucht zoek op de woensdagmorgen- ook dat kan bij Tanja! Vanmorgen enigszins het gevoel van een verschrompelende aardappel- dat is voor de ochtend toch wel een slecht begin…..Het idee om dan maar gewoon een uur te gaan liggen, bekruipt me.

  Nee….nee…nee…..het yoga-uur breekt aan.. De stroming in je lijf begint , beter gezegd, wordt optimaler. Het beknelde ik , het vermoeide en pijnlijke ik, is vertrokken . Alle onderdelen voelen zich op de juiste plek. (het lijkt wel een garage!) Met mijn gedachten hou ik de concentratie vast. Poeeeeehhhhhhh, weer langzaam naar de woensdagmorgen….ruimte voor een hele dag en opluchting dat er veel moeheid weg is. Van verschrompeld aardappeltje naar een gepofte ( met schil…..heerlijk!!!!)

  Waarom Ans mee doet in dit yoga uurtje (andere Ans).
  Yogalessen, het klonk mij vreemd in de oren, toen een specialist in het ziekenhuis mij dit heeft aangeraden. Ik ben 78 jaar en ben toch begonnen aan de lessen ( 2011). Mijn ervaring is uitstekend. Je leert op de juiste manier te ontspannen en dat voelt buitengewoon goed. Bovendien is het ook gezellig. Ik ervaar de les als een warm bad.
  Ans