Training Lichaamsbewustzijn

Training lichaamsbewustzijn start januari 2021

‘Lichaam als tempel’

In onze westerse wereld zijn wij in de loop der jaren steeds verder van ons lichaam afgedwaald en hebben geleerd ons leven te regeren vanuit ons hoofd. We pikken de signalen die ons lichaam ons geeft niet of vaak veel te laat op. Het lichaam is een uitdrukkingsvorm van ons bewustzijn en geeft de hele dag signalen af, die als we deze negeren, tot psychische en lichamelijke klachten kunnen leiden. Als we ze echter erkennen dan kunnen we ons bewust worden van zaken die onze geest misschien nog niet onder ogen wilt zien, omdat onze ratio deze nog niet accepteert. Daarnaast wijst ons lichaam ons de weg naar wat we écht willen, omdat we via ons lichaam ons ook bewust worden van onze essentie. Het lichaam is zo niet alleen een wegwijzer naar verborgen zaken die geheeld mogen worden, maar ook een Bron van kennis en wijsheid. Als we weer leren luisteren naar de stem van ons lichaam dan komen we in contact met de wonderbaarlijke intelligentie van ons lichaam, naast het grote zelf herstellend vermogen van ons lijf en onze dieperliggende gevoelens en verlangens. Door je meer bewust te worden van je lichaam en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, wordt in balans blijven, grenzen stellen of keuzes maken een stuk eenvoudiger. Een goed zelfvertrouwen en een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn gaan meestal samen.

Je kunt veel effectiever omgaan met stressvolle situaties omdat je je meer bewust wordt van je eigen grenzen. Je leert jezelf steeds beter kennen en krijgt zo meer zelfinzicht waardoor je veel bewuster richting kunt geven aan je leven. Daarnaast is het zo, dat hoe meer lichaamsbewustzijn je ontwikkelt hoe beter de communicatie wordt met jezelf en in interactie met je omgeving, want het grootste gedeelte van onze communicatie bestaat uit lichaamstaal.
Deze leergang is vorm gegeven naar het model van de mysteriescholen in het oude Egypte. Deze scholen waren verbonden met de tempels en iedere school had zijn eigen thematiek. Studenten kregen op de mysterieschool kennis aangereikt maar werden vooral uitgedaagd deze kennis te integreren en toe te passen in hun dagelijks leven. Ananta is verbonden met de Tempel van Luxor, bekend als de Tempel van het Lichaam.
Binnen deze leergang wordt er gewerkt met kennis uit de Chakrasysteem en Sjamanisme. De 7 chakra’s worden behandeld en tijdens de lesdagen leer je om met deze chakra’s te werken en wordt je je bewust van de vele diepten en lagen die er in je lichaam aanwezig zijn en hoe je die op eenvoudige wijze kunt helen en bewust worden.

De training start eind oktober op woensdag en/of donderdagmiddag. 1 x per maand, 7 lesdagen. Van 10.00 tot 17:00 uur. In yogapraktijk Tanja Thuijs, Gezondheidscentrum “De Boog”, Roermond.  Aantal deelnemers: minimaal 6. Kosten € 88,00 per dag. Docent: Peter Wolvers van  Natural Care for Body and Mind (www.ncbm.nl). Hij is sinds 1997 zelfstandig natuurgeneeskundig therapeut. Medevormgever van Ananta Opleidingen (2002). Als gast docent nog verbonden aan Ananta Opleidingen. De vakgebieden die verzorgd werden waren chakrapsychologie, coaching en transformatiemanagement (www.ananta.nl).

Datums:
woensdagen of donderdagen in overleg: januari of februari 2021

Interesse? Bel of mail naar Tanja Thuijs yogatanjathuijs@gmail.com of Peter Wolvers info@ncbm.nl

_4_200x200
Peter Wolvers

Gratis informatieavond.

Wil je meer informatie over deze training, vragen stellen of kennis maken met de docent Peter Wolvers, maak dan een afspraak

Tanja Thuijs 0654397022
yogatanjathuijs@gmail.com

Je kunt je ook aanmelden via onderstaand formulier