Aanbieders: Trainingen, workshops, lezingen….

Trainingen, Workshops, Lezingen en Activiteiten die worden georganiseerd bij yogapraktijk Tanja Thuijs in het jaar 2021. 

Vanaf januari / februari 2021
Lezing: chronische klachten, pijn en welke invloeden heeft omega, 3, 6 en 9  op ons welbevinden. Informeer naar de data. Spreker Tjeu Teuwen Aanmelden bij Tanja Thuijs yogatanjathuijs@gmail.com 0654397022 (1 op 1 ook mogelijk of de presentatie per mail of whatsapp sturen).

Inspiratie dag HSP op 23 januari – docente Annemarie Bossers
Informeer bij info@annemariebossers.nl 0641147055

Numerologie 3 cursusdagen 30-1 en 27-1 en op 28-2 van 13.00 – 17.00 docent Gerrit contactpersoon Hannah Janssen info@het-labyrint.com 0652306618

Mindfulness – docente Daniella Gaschler start februari 2021
Informeer bij: info@gaschler.nl 0653107436

Familie opstellingen – docent Math Dijcks start februari 2021
Informeer bij: dijck058@kpnmail.com of 0642735994 meer info onder “kopje nieuws”.

Cursus Cranio Sacraal – docente Marjolein Gerlag vanaf januari 2021
informeer bij: leingerlag@gmail.com meer info onder “kopje nieuw”.

———————————————————————————————————-

Lezing: chronische klachten? Pijn?
 
Twintig procent van de Nederlanders heeft last van chronische pijnen. 
Hoe kun je chronische klachten op een natuurlijke manier beïnvloeden, zodat we weer gezonder worden en minder pijn of klachten hebben?
 
Ik heb zelf al negen jaar een chronische klacht. Ik zocht jaren naar iets om deze deze klacht te verbeteren of te genezen. De ene (natuur) arts adviseert dit en de ander dat. Honderden euro ’s aan voedingssupplementen gekocht, maar wie zegt dat dit mijn cellen bereikt. Hoe werkt het in je lichaam, wat doen de cellen? Gezondheid zit in onze darmen, hier worden de cellen aangemaakt. 
 
Misschien herken je iets uit mijn verhaal, frustraties dat het lichaam niet wil wat jij graag zou willen.
 
Ik ben erg geïnspireerd geraakt door het verhaal van Mathieu Teuwen. 
Mathieu gaat ons uitleggen hoe ontstekingen in het lichaam  (want ontstekingen veroorzaken chronische klachten) ontstaan en wat er op een natuurlijke manier aan te doen is.
 
Interesse? Kom dan naar de lezing die op verschillende dagen en tijden wordt gehouden in de komende weken. (Kleine groepjes, dus ook ruimte voor het stellen van vragen). 
 
Vooral in deze tijd moeten we er voor zorgen dat de gezondheid optimaal is en dat het immuunsysteem goed is. Zo zijn we minder bevattelijk zijn voor allerlei virussen.
 
Veel voorkomende chronische klachten/ziektes:
 • Pijn en bewegingsbeperkingen, reuma, artritis, fibromyalgie
 • Diabetes
 • Huidklachten, psoriasis, ecxeem
 • Allergien 
 • Asthmatische Bronchitis
 • Darmproblemen
 • Hoofdpijn en migraine
 • Hartklachten en hartaandoeningen
 
 
Spreker Mathieu Teuwen
aanmelden bij Tanja Thuijs
———————————————————————————————————-

Familie Opstellingen.

In 2021 komen er workshops Familie Opstellingen bij de Boog begeleid door Math Dijcks. Een workshop vindt plaats tijdens een dagdeel op zaterdag of zondag, of een avond. Bij voldoende belangstelling kan ook een hele opstellingendag gedaan worden. Dit is afhankelijk van de grote van een groep en het aantal vraagstellers die een opstelling willen.

Ook is het mogelijk deel te nemen aan een info avond over opstellingen. Daar is een geringe bijdrage aan verbonden van € 10,–.

Wil je graag deelnemen of wil je meer informatie dan ben je ban harte welkom om je aan te melden.

Als je interesse hebt voor een info avond of een opstelling kun je dat laten weten aan Math Dijcks, math.dijcks@kpnmail.nl of tel nummer 06-42735994. Daarnaast via Tanja Thuijs en haar website. 

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Een (familie)opstelling, ook wel systemisch werk genoemd, is een helder middel om onbewuste, belemmerende en vaak onzichtbare patronen aan het licht te brengen en ook daadwerkelijk ruimte voor verandering te creëren. Een (familie)opstelling vindt plaats met een begeleider en een beperkt aantal deelnemers (vraagstellers) en meerdere representanten. Buiten hun eigen opstellingen, zijn de deelnemers ook representant bij andere opstellingen. Een opstelling kan 15 minuten duren, maar ook ruim een uur.

Je kunt dus op twee manieren deelnemen:

Als representant; Je krijgt hierbij de gelegenheid om -als je dat wilt- mee te doen in een of meer opstellingen als representant. Je zult merken dat je automatisch ‘mee resoneert’ met de energie van de opstellingen. Ook als je de eerste keer alleen wilt kijken is dat prima. Je kunt zo even wennen aan de opsteller, aan de ruimte, aan de groep en wat een opstelling is en met je doet.

Als vraagsteller; We werken dan samen jouw vraag/thema uit in je eigen opstelling. Het resultaat van een opstelling is altijd een verheldering van thema’s die er bij jou spelen. Balans, inzicht, kracht, energie, rust zijn woorden die hierbij horen.

Een opstelling begint als iemand een van te voren doorvoelde vraag inbrengt die op de een of andere manier verbonden is met patronen uit de familie van herkomst. De begeleider neemt een kort interview af om wat meer informatie over de situatie te krijgen. Vervolgens doet de begeleider een voorstel voor de op te stellen representanten. Representanten staan over het algemeen voor personen, maar ze kunnen ook staan voor een thema, een land, een verlangen…

De vraagsteller kiest personen uit de aanwezigen die gaan representeren en stelt hen op in de ruimte. Vanuit deze weergave van het innerlijk beeld van de vraagsteller gaat de begeleider aan het werk met deze opstelling. De houding van de begeleider is daarbij respectvol: er is tijd om waar te nemen welke informatie zichtbaar wordt en de opstelling kan zich hierin als het ware ontvouwen. Het wordt zichtbaar hoe -volgens het innerlijk beeld van de vraagsteller- de relaties zijn, bijvoorbeeld op basis van de onderlinge afstanden, kijkrichtingen (is er oogcontact?), en de lichaamshoudingen. Daarnaast geeft een opstelling een beeld als geheel; is er evenwicht, verbinding, ruimte. Zichtbaar wordt wie er (niet) bij hoort, wie er belast is, wie er ontbreekt…

Achtergrond van de methodiek:

Familie Opstellingen is ontwikkeld door Bert Hellinger.

Familieopstellingen zijn een krachtige manier om onderliggende patronen in je leven zichtbaar te maken. Het bijzondere aan familieopstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat we zichtbaar maken met behulp van de opgestelde mensen.

Iedere familie bezit een sterke samenhang, gewenst of niet, er is sprake van een gedeeld veld, niet alleen door de genetische verwantschap, niet alleen in de gemeenschappelijke ervaringen die door de generaties heen hun invloed uitoefenen. Er is een samenhang die niet direct altijd zichtbaar is maar waarvan het effect bij alle familieleden een werking heeft: het “veld”.

Dit veld, of anders gezegd de “familieziel”, zoekt naar een evenwicht waarin ieder lid van het systeem tot zijn of haar recht komt, en verdraagt geen buitensluiting of ontkenning van personen en gebeurtenissen die bij dat systeem horen. Kinderen identificeren zich vaak onbewust met vergeten of buitengesloten familieleden en dragen het lot van deze mensen met zich mee. Dit noemen we een “verstrikking” en deze verstrikkingen kunnen, zolang ze onbewust blijven, van generatie op generatie overgaan en in sterke mate het verloop van ons leven beïnvloeden. Daardoor zijn we niet helemaal vrij om onze eigen weg te kiezen. In de workshops maken we familie-opstellingen naar dat innerlijke beeld. Daarbij maken we gebruik van de andere deelnemers, die familieleden representeren. Verbazend is dat de representanten dezelfde gevoelens en onderlinge verhoudingen ervaren als de leden van ons oorspronkelijke gezin.

De opstelling geeft een beeld van de disbalans in het familiesysteem, en laat zien waar de verstrikkingen vandaan komen. Door de posities van de representanten te veranderen, zoeken we de juiste ordening. Door “oplossende zinnen” kan een nieuw innerlijk beeld ontstaan met meer ruimte voor respect en liefde. De familie kan zo een bron van kracht worden.

Opstellingendagen. Waar en wanneer:

Tijdens een workshop dagdeel kunnen 2 opstellingen gedaan worden, tijdens een gehele dag maximaal 4 opstellingen. Een groep kan uit 12 tot 14 deelnemers bestaan  en ook kleiner zijn, dus niet iedereen doet een eigen opstelling. Van te voren is meestal duidelijk wie er een vraag inbrengen. Voor de andere aanwezigen blijkt dat het bijwonen van de opstellingen en het meedoen als representant veel inzicht geeft in de eigen patronen. 

Elk van de deelnemers die een opstelling gaan doen stelt daarbij een vraag. Daarna kiest de vraagsteller de representanten, en plaatst hen intuïtief in de ruimte. Zo ontstaat een opstelling volgens het innerlijke beeld van de vraagsteller. De opstelling ontvouwt zich vervolgens door de ervaringen van de representanten. Wat de representanten ervaren geeft de vragensteller zicht op de dynamieken die er spelen in zijn of haar familiesysteem. De begeleider begeleid deze opstelling op een manier die ruimte geeft voor nieuwe beelden: ‘er komt zuurstof in het systeem’.

Math Dijcks 
dijck058@kpnmail.nl
06 42735994

————————————————————————————————————–

Cursus Cranio Sacraal
Je hoeft geen therapeut te zijn om deze cursus te volgen!
Wanneer is deze cursus geschikt voor jou?

– Je wil leren op een veilige wijze een diepe ontspannende sessie te geven in huiselijke kring
– Je staat ervoor open om anders om te gaan met aanraking
– Je wenst je intuïtie en gevoelskwaliteiten verder te ontwikkelen
– Je wil zelf nog veel dieper ontspannen en helen
– Je bent (massage-) therapeut(-e) en wil meer leren over aanraken en aangeraakt worden

Wat kun je na deze cursus?

– Op een veilige en verantwoorde wijze een ontspannende Cranio Sacraal Sessie geven aan naasten
– Je weet wanneer je iemand wel of niet mag helpen en wanneer je doorverwijst naar een therapeut
– Je gebruikt  aanvullende technieken om je ontspannende sessie verder te verdiepen
– Je kunt Verbinden met de ander vanuit de rust en Stilte in jezelf
– Je kunt volledig Aanwezig zijn bij de ander waardoor er ruimte ontstaat voor alles wat er Is
– Je bent in staat je gevoel en intuïtie te volgen tijdens het geven van een ontspannende sessie

Deze module is veelal ervaringsgericht. Dat  wil zeggen dat we veel hands-on werken en weinig gaan doen vanuit ons hoofd. De theorie wordt beknopt gehouden zodat er veel tijd is om te leren voelen en aan te raken. Er ontstaat tijdens deze cursus een krachtig helend veld.

Data: Zondagen 01-11-2020, 08-11-2020 en 22-11-2020 van 14 tot 17 uur (kan uitlopen)
Locatie: Roermond, de exacte locatie wordt bekend gemaakt na aanmelding
Er is plek voor maximaal 8 deelnemers
Jouw investering: 200 euro inclusief btw (110 euro aanbetaling, non-refundable)

Je bent van Harte Welkom!
Marjolein Gerlag                                           ‘Sensitieve Vrouw’
info@sensitievevrouw.nl                              www.sensitievevrouw.nl

“Voelen waar je bent, in je lijf, in je leven, Brengt licht in je

————————————————————————————————————

Family opstellingen (Math Dijcks)
Najaar 2020 start Math Dijcks met family opstellingen (op zaterdag of op een door de weekse avond).  Binnenkort komt er een info avond.


Mindfulness training
Najaar 2020 start er een 8-weekse Mindfulness training en wel op donderdagmorgen van 9.30 – 12.00 uur. Gegeven door Daniella gaschler. aanmelden info@gaschler.nl of yogatanjathuijs@gmail.com

8-Weekse Mindfulness Training
Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

Doelgroep
Deze training is voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn of haar leven, en die bereid is om naar eigen patronen te kijken en te onderzoeken. De training is effectief gebleken bij de volgende klachten:

 • Stress en burn-out(klachten)
 • Lichamelijke klachten die stress- en spanning gerelateerd zijn
 • Vermoeidheid, slapeloosheid
 • Piekeren
 • Onzekerheid
 • Zelfveroordeling
 • Zorgelijkheid
 • Somberheid

Informatie over onderzoeken naar de effectiviteit van mindfulness kun je vinden op de onderzoekspagina.

Inhoud
De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en een stiltedag.

Een cursusgroep bestaat uit maximaal 10 personen. In de bijeenkomsten oefent u met verschillende meditatietechnieken zoals de lichaamsscan, zitmeditatie, loopmeditatie en yoga. Er is gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over persoonlijke ervaringen met de oefeningen.

Een wezenlijk onderdeel van de training is huiswerk. De meditatie- en yogaoefeningen kunt u thuis voortzetten met behulp van audiobestanden.

In een werkboek staan verschillende oefeningen beschreven voor het toepassen van aandacht in het dagelijks leven.

Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt 45 minuten tot een uur per dag.

Wat u leert
In de bijeenkomsten maakt u kennis met verschillende aandacht oefeningen. U leert hoe u mindfulness kunt inzetten in het omgaan met stress.

Daarnaast draagt het bij aan uw persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de training leert u ook om te pauzeren en aanwezig te zijn in het hier en nu.

U krijgt inzicht in (automatische) gedachte- en gedragspatronen. Daarnaast leert u een vriendelijke grondhouding naar uzelf en anderen aan te nemen.

Trainer
Daniela Gaschler is een ervaren mindfulness professional gecertificeerd door de Vereniging voor Mindfulness (VVM).

Welke dag en data’s 
Donderdagochtend van 9.30 – 12.00 uur
3, 10, 17, 24 september en 1, 8, 15, 29 oktober 2020
17 0ktober op zaterdag is een extra stilte dag van 10.00 t/m 16.00 uur.

Kosten & aanmeldprocedure
De kosten bedragen € 255,-. Dit is inclusief materiaal en USB stick met geluidsbestanden van meditaties.

Vergoeding zorgverzekeraars.
Diverse zorgverzekeraars vergoeden een deel van deze training. Raadpleeg voor meer informatie uw polis, of bekijk de website van Zorgwijzer.

U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen. Vervolgens ontvangt u de bevestiging met aanvullende informatie op het door u opgegeven e-mail adres.

E: info@gaschler.nl
M: 0031 6 53 107 436

—————————————————————————————————————-

November 2020 HSP INSPIRATIEDAG
Een cadeautje voor jezelf

Je bent zorgzaam, perfectionistisch, creatief, vaak een luisterend oor. Maar ook gevoelig voor stress en kritiek.

Warboel, drukte en spanning zorgen ervoor dat je regelmatig het liefst je even “terug trekt”.

Net zoals je een sterk vermogen hebt om sferen en stemmingen van anderen aan te voelen.

Je bent veel in het hoofd bezig wat zorgt dat je gaat malen en piekeren.

Hoogsensitief is een mooie eigenschap waar je veel aan kunt hebben, voor velen echter vraagt het enorm veel energie.

Een cadeautje voor jezelf
Ervaar hoe het anders kan zijn
Tips en Tools
Ruimte voor vragen
Je bent Welkom

Locatie: Keulsebaan 506 6045 GL Roermondbij (waar ook de yogapraktijk Tanja Thuijs is gevestigd).
Tijd : 10:00 uur – 16:00 uur
Kosten : € 85,00 (incl BTW, lunch koffie/thee)

AANMELDEN VIA: ANNE-MARIE BOSSERS
www.annemariebossers.nl info@annemariebossers.nl
Kosten: €130,- (incl. koffie/thee/lunch)

 
———————————————————————————————————–GROEPSTHERAPIE

 

 

 

SAMENWERKING TUSSEN ANNE-MARIE BOSSERS & PRAKTIJK RICH
6 bijeenkomsten, start: 14 september

EMOTIONELE MISHANDELING

Herken jij…..

Dat alles steeds weer aan jou ligt?
Dat je onzeker bent geworden?
Dat je niet meer weet wie je zelf bent?
Dat je het vertrouwen in jezelf en anderen bent kwijtgeraakt?

BONDGENOTEN GROEPSTHERAPIE page1image11394752 page1image11397248page1image11396288

page1image5057712

Een destructieve relatie (met partner, kind, ouder(s), broer, zus

vriend(in), collega) kan je zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en

autonomie flink aantasten. Onder begeleiding van een

psychosociaal therapeut kun je in een veilige groep werken aan

je herstel en weer in je eigen kracht komen. In deze

groepstherapie zijn therapeutische interventies een belangrijk

onderdeel van de bijeenkomsten.

Door het geven van verschillende workshops en individuele

therapieën heeft Anne-Marie Bossers jarenlang ervaring in het

begeleiden van slachtoffers van emotionele mishandeling.

Maximale groepsgrootte: 10 deelnemers

MEER INFO EN/OF AANMELDEN:
INFO@ ANNEM ARIEBOSSERS. NL
Keulsebaan 506, 6045 GL Roermond (in het centrum waar ook de  yogapraktijk van Tanja Thuijs aanwezig is).
06-41147055

DATA & LOCATIE: 6 Maandagavonden 19.00 – 21.15
14-9 02-11 28-09 16-11 12-10 30-11

KOSTEN: € 250,- (incl. 21 % BTW & incl. koffie/thee)

 

page1image11400128 page1image11395520page1image21321408

 
——————————————————————————————————————–
Lezingen: gezondheid en darmen  

LEZINGENCYCLUS: “Chronisch gezond!”
Een gezonde nieuwe start najaar 2020
J.F.C.H (Sjaak) Mulders, geboren te Roermond in 1960, heeft boeken geschreven naar aanleiding van de ervaringen die hij opgedaan heeft als praktiserend huisarts en als arts voor integrale geneeskunde.

In de praktijk zag hij steeds meer mensen met chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, chronische gewrichtsklachten, kwaadaardige nieuwvormingen, overgewicht en suikerziekten.

De lezingen zijn bedoeld om je inzicht te geven op welke manier gezondheid het beste is te realiseren.

Lezing 1.
Evolutiegeneeskunde: de ontwikkeling van bacterie tot mens en de gevolgen voor onze gezondheid. We worden weliswaar gemiddeld ouder maar de gezonde levensjaren nemen af.

Onderwerpen lezing 1:

– de lichaamscel: de onderdelen van een cel
– wat heeft een cel nodig om goed te kunnen functioneren
-informatieverwerking
– het erfelijkheidsmateriaal als blauwdruk (genotype) – het fenotype (uiterlijke kenmerken) en epigenetica -evolutie van bacterie naar de mens
– de gevolgen van zuurstof: vrije radicalen
– antioxidanten.

Onderwerpen lezing 2:
– Van eencellige naar meercelligen
– Ontwikkeling orgaansystemen
– Doel overleven en doorgeven van erfelijkheidsmateriaal aan de volgende generatie – Homeostase
– Wanneer spreek je van stress – Wat zijn de gevolgen

Onderwerpen lezing 3:
– de groei van de hersenen
– de darmlengte
– out of africa
– agrarische en industriële revolutie – voedingsgewoonten en een aantal grote veranderingen

Lezing 2
Stress om te overleven. De link tussen stress en de ontwikkeling van chronische Westerse aandoeningen.

Lezing 3
Verschillen in voeding, vroeger en nu. De grote verschillen in de voeding in de huidige leefwijze in vergelijking
met de voeding van vroeger.
www.praktijkmulders.nl
www.eenvaardigheid.nl
Een gezonde nieuwe start 2020

Lezing 4
Gezondheid huist in de darmen. Hippocrates zei het al: in de darmen huist de dood. Wat is de impact van voeding op de darmen? En waarom is dit belangrijk?

Lezing 5
Hoe blijf je chronisch gezond? Over wat nu écht gezond is met betrekking tot voeding en leefwijze.

Onderwerpen lezing 4:
– hoe worden macronutriënten verwerkt
– verdieping spijsverteringsorganen maagdarmen, lever en de alvleesklier
– antinutriënten
– de doorlaatbaarheid van de darmslijmvlies
– effect van de voeding op je gezondheid
– het verborgen orgaan

Onderwerpen lezing 5:
– Dag en nachtcyclus
– Vrije radicalen en antioxidanten
– Detoxificatie
– Hormoonverstoorders (EDC, endocrine disrupting chemicals) – (intermitterend) Vasten, Ketose
– Mitochondriale dysfunctie
– Ontstressen (parasympathische systeem)
– Afweersysteem

Plaatsen en aanmelden: yogapraktijk Tanja Thuijs Roermond 
Aanvang: 19.30 uur ( welkom vanaf 19.00 uur) ( tot 21.30 uur)
Kosten: 60,00 euro voor 5 lezingen ( inclusief hand-out)
Aanmelden: bij Tanja Thuijs yogatanjathuijs@gmail.com of bij Dhr. mulders.

Sjaak Mulders is auteur van de boeken ‘Gezondheid is een vaardigheid’ en ‘Wat is nu écht gezond? www.praktijkmulders.nl www.eenvaardigheid.nl

Tanja Thuijs
Wat ben ik blij dat ik bij de heer Mulders ben uitgekomen, na zijn uitleg heeft mij dit zoveel duidelijkheid gegeven en ik ben aan de slag gegaan met zijn adviezen. Vragen? bel mij rustig 0654397022

—————————————————————————————————————

Klankschalen concert 2 x per maand

Om de week klankmeditatie-concert door Bego Begovic bij yogapraktijk Tanja Thuijs en wel op vrijdagavond en zondagmiddag.” Klankmeditatie-concert met klankschalen, gongs en vele andere wereldinstrumenten door The Sound Healing Travelers.  De klanken werken zeer ontspannend en heilzaam. Laat je meevoeren in de wereld van de meditatieve klanken, om even alle beslommeringen van het dagelijks leven te vergeten en je op te laden middels de klank-aanraking. Geen enkel van deze concerten is exact gelijk aan een voorgaand concert, omdat er altijd op een intuitief improviserende manier gewerkt wordt. De entreeprijs voor dit klankconcert bedraagt € 15,– per persoon. Op dit moment geef wat het je waard is of eigen bijdrage.

Van tevoren aanmelden per e-mail is noodzakelijk i.v.m. de plaatsen. Voor nadere informatie en/of aanmeldingen kun je een e-mail sturen naar Bego Begovic: info@bego.nl

———————————————————————————————–

Cranio cursus 
Marjolein Gerlag
meer info https://www.sensitievevrouw.nl

Op zoek naar een ruimte voor een workshop of lezing?
Wij bieden de mogelijk. Klik hier.
Meer informatie neem contact  op met Tanja Thuijs?
06 – 54397022

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier