Wie is Tanja Thuijs

Even voorstellen…


Mijn naam is Tanja Thuijs en sinds 1995 heb ik een eigen yogapraktijk waar ik Hatha yogalessen verzorg.

Jij Yoga?

Vaak kreeg ik te horen van vrienden: ” Jij yoga”? Je bent een spring- in- het- veld en doet drie dingen tegelijk. Dan zeg ik: “Daarom juist”. Door het zelf te ervaren wat yoga is, en wat het bij mij doet, kan ik het beter overdragen aan een ander. Ikzelf ben iemand die met  twee voeten op de grond staat en niet zweverig is. Yoga is juist om balans te zoeken tussen aarde en kosmos. Eerst goed gronden voordat je met de oefeningen verdergaat. Ik kan uren over yoga vertellen en wat yoga bij je kan doen. Bij mij geldt te regel: probeer eens een les uit en voel wat yoga bij jou doet want dat is de waarheid. Jouw waarheid.

Opleiding

Ik heb twee yoga-opleidingen gevolgd, in Sittard bij Lucie Dirksmeijer en Jan Dinkellaar en bij de Saswitha opleiding in Bilthoven bij Jos en Diana Plenkers. Zo kon ik twee opleidingen met elkaar vergelijken en voor mij het beste eruit halen. Bij Saswitha stichting kreeg ik ook o.a les in de chakra- leer, een boeiende materie. Bij Marijke Ludwig specialiseerde ik me op het werken met de wervelkolom, meer speciaal met de nadruk op rugklachten.

In Amersfoort heb ik me verdiept in de intuïtieve ontwikkeling. Lesgeven en iets overbrengen naar een ander is mijn passie.
Maar bedenk altijd dat ik zonder jou niet kan groeien. In de ander zie je waar je sterke en zwakke kwaliteiten liggen en door ze te herkennen en je er bewust van te zijn en kun je het een plaats geven.