Lezing over celzouten

Lezing over de celzouten

Lezing 1 keer per kwartaal op woensdag of donderdagmiddag of een keer op een avond

Tijdstip in overleg

Peter wolvers is gespecialiseerd in de studie over celzouten, welke heb jij nodig en welke de ander. Wat je ouders je niet hebben meegegeven, heb jij niet in je lichaam met alle gevolgen vandien.

Celzouten

In de 19e eeuw deed de Berlijnse arts en wetenschapper Prof. Dr. Rudolf Virchow (1821-1902) een baanbrekende ontdekking: hij ontdekte dat ons gehele lichaam uit een veelvoud van kleine bouwstenen, de lichaamscellen, bestaat. Hier vinden belangrijke processen plaats bij veranderingen in het lichaam. Virchow ontdekte dat een correct functioneren van deze kleinste bouwstenen dé voorwaarde is voor een goede gezondheid. Als de cellen niet meer goed functioneren, dan leidt dit tot ziekte. Uit dit inzicht ontleende Virchow de volgende stelling: “De kern van de ziekte is de ziekelijke verandering van de cellen”.
Dr Wilhelm Heinrich Schüßler en de biochemie

De Arts en Homeopaat Dr. Schüßler (1821-1998) uit Oldenburg, was zeer onder de indruk van de ontdekkingen van Virchow. Hij startte daarom een onderzoek naar wat de cellen gezond en functioneel houdt. Hij kwam hierbij tot de conclusie dat iedere lichaamscel bepaalde behoeften heeft aan zeer specifieke voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen herkende men als mineraal-stoffen of ‘levenszouten’. Indien deze sporen (noodzakelijke voedingsstoffen) verminderd worden of de inname ervan gestaakt wordt, heeft dat gevolgen voor de prestatie van de lichaamscellen. Dit leidt op den duur tot functiestoornissen welke voor een groot aantal ziektes verantwoordelijk kunnen zijn. Dr. Schüßler bewees dat bepaalde mineralen (mineraalzouten) voor de behoeften van de cellen bijzonder belangrijk zijn. Hij vond 12 van deze mineraalzouten en noemde ze vanwege het grote belang voor de celfunctie ‘biochemische functie middelen’. De Biochemie heeft daarom als doel door het geven van juiste mineralen, het correct functioneren van de cel in stand te houden of weer te herstellen.
De Schüßler-zouten

De door Schüßler ontdekte 12 mineraalzouten hebben een celregulerende en opbouwende functie. Dr. Schüßler onderzocht vervolgens in welke vorm de cellen deze mineraalzouten het beste kunnen opnemen en verwerken. Hij ontdekte dat de lichaamscellen de aangeboden mineraalzouten het beste in de dosering van de celbehoeften kunnen worden opgenomen en aangeboden, dus in een bepaalde graad van verdunning. Deze verwrijvingen (methode van verdunning) zorgt ervoor dat de werkzame stof door de slijmhuid van de mond wordt opgenomen en snel in de bloedsomloop naar alle cellen worden getransporteerd. Daar vervullen dan de celzouten of Schüßler zouten hun werking:
Ze verzorgen de bouwstoffen van de cellen
Ze geven impulsen en helpen de cellen
Ze zorgen dat noodzakelijke voedingsstoffen beter worden opgenomen en gebruikt
Ze zorgen er als katalysator voor dat de cellen goed en doelgericht werken

Wat gebeurt er bij een gebrek aan mineraalzout(en)?

Hoe kunnen we een gebrek aan mineraalzouten vaststellen?

Ieder tekort kan tot een foutreactie in het lichaam leiden. Een goede spiegel voor de mineraalzoutstatus is de aanblik van de toestand van de gezichtshuid. Hier kan een deskundige de mineraalzouttekorten aan de hand van veranderingen in de opperhuid naart tint, tonus, kleurverschillen, rimpeltekeningen en nog andere kenmerken herkennen. Naast de vaststelling van mineraaltekorten door gezichtsanalyse zijn er nog diverse andere diagnostische mogelijkheden

Zeer interessant.

aanmelden bij Tanja Thuijs